Informatie Mesologie

Snelle Navigatie

“Als Mesoloog ga ik op zoek naar de oorzaken van je klachten en hun samenhang. Vanuit daar leg ik samen met jou de puzzel naar een betere balans, kracht en gezondheid”
Mesologie praktijk Jelly Hiemstra
Jelly Hiemstra
Mesoloog

Wat is mesologie?

informatie mesologie

Mesologie is een vorm van natuurgeneeskunde, waarin reguliere (wetenschappelijke) medische kennis wordt geïntegreerd met een brede kennis uit de complementaire geneeswijzen.

De Mesoloog werkt met holistische visies vanuit de:

informatie mesologie
mesologie informatie

Wat doet een Mesoloog?

mesologie informatie

De Mesoloog …

Mesoloog Jelly Hiemstra

Wat doet een mesoloog

Ieder mens is uniek, iedere klacht is anders. Als Mesoloog ga ik op zoek naar de oorzaak van je klacht(en) en hun samenhang. Kennis vanuit verschillende geneeswijzen integreer en verbind ik.

In het onderzoek neem ik jouw fysieke, mentale en emotionele gesteldheid onder de loep, alsmede hoe het is met jouw energie en levenskracht. Het geeft een totaalbeeld en daarom kun je met veel klachten, met name chronische klachten bij een Mesoloog terecht.

Vanuit de Mesologie heb ik een individuele en unieke op jou gerichte benadering en doe daarmee aanspraak op jouw zelfherstellende vermogen. Graag leg ik samen met jou de puzzel naar een betere balans, kracht en gezondheid.

Als Mesoloog heb ik:

Wat is mesologie
informatie mesoloog
wanneer maak je gebruik van mesologie

Wanneer maak je gebruik van mesologie?

wanneer maak je gebruik van mesologie

Mesologie is geschikt voor jong tot oud. Bij acute klachten ga je vaak naar de huisarts of het ziekenhuis. Mesologie is uitermate geschikt bij chronische en ‘vage’ klachten. Ik vind klachten niet vaag, maar het is meer dat regulier niets te vinden is en moeilijk een antwoord op weet. Naast het hebben van klachten, is de Mesologie ook geschikt voor een regelmatige (jaarlijkse) gezondheidscheck. Zo kijken we bijvoorbeeld naar voedingsintoleranties en je vitaminen- en mineralenbalans.

Weet ook dat je met je baby of (jonge) kind goed bij de Mesoloog terecht kan. (jonge) Kinderen kunnen last hebben van verschillende kwalen, bijv. vaak verkouden, oorontstekingen, huidklachten als eczeem, veel huilen, astma etc. De mesologie kan bij dergelijke klachten van betekenis zijn. 

Bij welke klachten naar de mesoloog?

Wat is mesologie

Klachten waarmee je bij de Mesoloog terecht kan, zijn bijvoorbeeld:

Niet alle klachten zijn te noemen. Wil je meer weten, neem gerust contact met me op.

helpt mesologie preventief

Helpt mesologie preventief?

helpt mesologie preventief

Een gezondheidscheck bij de Mesoloog is als een APK voor je lichaam. We onderzoeken je algehele gezondheid, kijken naar voedingstoleranties en controleren je vitaminen- en mineralenbalans. Het helpt je je welzijn te optimaliseren en gezonder te leven. Mesologie probeert mensen dus preventief gezond te houden.

Wat is ayurveda?

Wat is Ayurveda

De oorsprong van de Ayurveda is duizenden jaren geleden in het oude India ontstaan. Ayurveda komt van het woord “ayus” wat “leven” betekent, en van “vid”, wat weten of kennis betekent. Ayurveda betekent de wetenschap van lang leven. Deze holistische geneeskunde richt zich op het bereiken en behouden van een balans tussen lichaam, geest en ziel om de algehele gezondheid en welzijn te bevorderen. 

In de eerste plaats richt de Ayurveda op het voorkomen van ziektes en zo nodig te genezen. Men houdt daarbij rekening met groot aantal factoren, zoals bewustzijn, voeding, stress op bijvoorbeeld werk of in een relatie, te weinig rust, te veel/weinig of verkeerde lichaamsbeweging. De individuele constitutie, voorkeuren en afkeuren en meer. De leer van de drie dosha’s Vata, Pitta en Kapha speelt hierbij een centrale rol. Ayurveda is een door de WHO erkende traditionele geneeskunde. Mesologie gebruikt bijvoorbeeld de leer van de drie dosha’s en zet Ayurvedische kruiden ter behandeling in.

Wat is Ayurveda
welke traditonele chinese geneeswijzen zijn er

Welke traditionele chinese geneeswijzen zijn er?

welke traditonele chinese geneeswijzen zijn er

Traditionele Chinese geneeskunde (TCG) is een verzamelnaam voor een verscheidenheid aan traditionele medische kennis uit China, die gedurende duizenden jaren ontwikkeld zijn.

De TCG gaat ervan uit dat een nauwe relatie bestaat tussen lichaam en geest. Verstoort de geest, dan heeft dat gevolgen voor het lichaam en vice versa.

Belangrijke elementen uit de TCG zijn Yin en Yang. Goede gezondheid wordt gezien als een goed evenwicht tussen Yin en Yang. De TCG kent de 5 elementen leer met vuur, aarde, metaal, water en hout. Deze elementen staan voor organen, eigenschappen, seizoen, emoties etc. Ook hier gaat het om de juiste balans tussen de 5 elementen. Qi is de levensenergie die door het lichaam stroomt. De meridianen zijn een netwerk van energiekanalen waarlangs Qi stroomt. Qi moet vrijelijk door het lichaam kunnen stromen. Zo niet, dan ontstaan blokkades en disbalans. Mesologie gebruikt zoal de Chinese tong en polsdiagnose, de EFD meting is gebaseerd op acupunctuurpunten van de meridianen. Disbalans van onder andere de 5 elementen wordt behandeld. 

Wat houdt Homeopathie in?

wat houdt homeopathie in

Homeopathie is een behandelingsmethode die in de achttiende eeuw is ontwikkeld door de Duitse arts Hahnemann. De behandelwijze van de homeopathie gaat uit vanuit het gelijksoortigheidsbeginsel. Het stelt dat een stof die bij gezonde personen een symptoom kan veroorzaken, juist iemand met dezelfde symptomen kan genezen. De stof wordt in zwakke verdunde dosis ingezet. 

Homeopathie is een individuele therapie die bij iedereen verschillend is. Er wordt rekening gehouden met alle specifieke symptomen en wie die persoon is (constitutie).  Homeopathie is een holistische geneeswijze waarbij de mens als geheel centraal staat. Als het geheel niet in evenwicht is kan een mens kwalen krijgen of ziek worden. Bij homeopathie gaat het erom dit evenwicht te herstellen. Als mesoloog heb ik kennis welk homeopathisch middel passend is bij je klachten/symptomen in relatie tot wie jij bent.

wat houdt homeopathie in
wat is orthomoleculaire geneeskunde

Wat is Orthomoleculaire geneeskunde?

wat is orthomoleculaire geneeskunde

De orthomoleculaire (orthos betekent in het Grieks: goed, juist gezond; moleculair = de moleculen betreffend) geneeskunde gaat uit van de invloed van voedingsstoffen op ziekte en gezondheid. De therapie streeft naar een optimale gezondheid en het behandelen van ziekten door het aanvullen van essentiële stoffen, zoals vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren.

Orthomoleculaire therapie streeft er naar om met essentiële stoffen te werken die het zelfgenezend vermogen bevordert en daardoor het lichamelijk herstel ondersteunt. Vanuit de Orthomoleculaire invalshoek kan de mesoloog onder andere adviseren van welke vitaminen en mineralen je meer nodig hebt en je adviseren welke voeding bepaalde essentiële stoffen bevatten. 

Wat is Fytotherapie?

wat is fytotherapie

Fytotherapie (kruidengeneeskunde) is het behandelen, verminderen of voorkomen van aandoeningen bij de mens met geneeskrachtige planten, delen van planten (bladeren, bloemen, zaden, wortels) en de bereiding daarvan. Oude Egyptenaren, Indiërs en de Chinezen gebruikten het al. Daarom maken we heden ten dage gebruik van geneeskrachtige planten uit het Oosten (China en Inda) en het westen (Europa en Amerika).

In Europa is veel in kloosters geëxperimenteerd met extracten van bast en sappen, wortels, bladeren, bloemen, vruchten en theemengsels ter genezing en voorkomen van ziektes. Hildegard van Bingen heeft rond 1100 veel van deze kennis over Europese kruiden op schrift gezet. Deze kennis wordt nog steeds gebruikt. De mesologie werkt met fytotherapeutische kruiden en gemmotherapie. Gemmotherapie is een vorm van fytotherapie, gebaseerd op bereidingen van embryonale plantenweefsels, die zich in een stadium van snelle celdeling of groeibevinden. In dit stadium heeft de plant een specifiekere (soms betere) werking.

 

wat is fytotherapie

Geïnteresseerd?

Neem vrijblijvend contact op

meseologisch consult Zwolle

Heb je vragen, behoefte aan meer informatie of wil je graag een afspraak maken? Aarzel niet om contact met mij op te nemen. Je kunt mij bereiken via e-mail op info@mesonatuurlijk.nl of telefonisch via 06-16167640. Ik kijk ernaar uit om je te verwelkomen in mijn praktijk.

Hartelijke groet, Jelly

meseologisch consult Zwolle